torsdag 31 maj 2012

Har man lovat så har man..

Jag lovade att fixa cupcakes till en arbetskamrat när jag fick hennes startlapp till Vårruset för någon vecka sedan!
Men vore det inte egentligen så att det är jag som borde få cupcakes när jag offrade mig att springa istället för henne när hon åkte till Turkiet istället?? Man kan tycka det!
Men men ,jag får väl slänga ihop något ikväll när jag kommer hem, om allt klaffar där hemma. Barnen kräver sitt ju och Maken är på tjänsteresa. Får se om jag får till det!
Jag skulle väl tro att det blir rabarber nu när de är så fina, vad tror ni?

Jag har varit på Cupcake Sthlm en sväng.
Det känns som om man blir lite lyckligare när man kommer in där ( och kanske lite tjockare ;) Tänk om man fick tillfället att starta något liknande! Keep the dream alive!
cupcakesthlm

Ett litet citat:
"Ge barnen kärlek, mera kärlek och ännu mera kärlek, så kommer folkvettet av sig själv."
Astrid Lindgren i ett inlägg i en debatt om barns rättigheter

tisdag 29 maj 2012

Små pajer!

Nej det blev inga jordgubbs/rabarber cupcakes, utan små pajer med samma innehåll!

 Var ut till syrran och hämtade lite rejäla rabarber, hennes höns går runt dem och de får dem att växa till skyarna! Tror jag måste gödsla mina lite!
 Gjorde dem i bakformar  från Kalasform, de passade perfekt för ändamålet!
Barnen hade bjudit in grannarna på så de blev glada för lite fika, sedan var det ju Morsdag i söndags och då passade det ju bra att bjuda Svärmor med gemak på lite fika också.
Tror det var uppskattat, iallafall om man ska tro de renskrapade formarna efteråt!
Till och med barnen åt som normalt inte riktigt brukar gilla paj och det är ju ett bra betyg. De hade ju trorts allt varit med och gjord dem, då brukar det smaka ganska bra sedan!

torsdag 24 maj 2012

Det kom ett paket!
Spännande!!
Det var bak och cupcake-formar från Kalas Form! Nu ska här bakas!
Skulle tro att blir jordgubb/rabarber cuppisar till jobbet eller till Makens jobb.
Den som följer får se!


Här kan ni gå in och beställa era formar och kolla på annat kul:

Kalasform

måndag 21 maj 2012

Har hittat en inrednings site:

Carlssoninterior.se - Din inredningsbutik på nätet

Där finns massor av både fina och praktiska saker att shoppa loss på! Kolla in och kolla vad just du vill ha! Jag har hittat massor! Puss Mia

söndag 20 maj 2012

Grillväder i helgen! Långhelg är alltid välkommet! Speciellt när det även är fint väder. Det har väl varit både fint och mindre fint men ändå, grillväder.



Vi valde att grilla Sparris och dressa med olivolja, pressad citron och flingsalt. Lite färsk hyvlad parmesanost på! Otroligt gott!
Till det blev det en variation av fransk potatissallad med kokt, kall potatis och rödlök, pärl-tomater, delikatess kapris och rädisor. Dressing på fransk senap, valfri vinäger och olivolja.
Sedan var det bara att slänga på Karré på grillen och hugga in!
I övrigt har vi varit på Barnens Dag i Högbo bruk där det blev ponny ridning, kaninhoppning, ansiktmålning och annat smått och gott. Och inte minst våfflor till barnen på Kvarnen, och gryt-buffe till oss. Gott gottigottgott!
Vi har också varit på släktträff med makens släkt. Tillhörande picnic med resterna av potatissalladen och kycklingklubbor, kaffe och bullar. Mysigt!

Vi ses snart!

torsdag 17 maj 2012

Fräsch och krispig sallad.
Tänkte dela med mig av en liten och okomplicerad, men ack så god sallad som jag slängde ihop här om dagen.
Det är en typ råkostsallad med fänkål, morot, sommarlök, röd och vit rädisa och bladpersilja, allt strimmlat eller fint skivat.
Dressade med god olivolja, ganska mycket pressad citron och flingsalt och peppar från kvarnen. Jag lovar - supergott! Vi åt den till grillade olika korvar och cuscous sallad med rivet citronskal,dill, morötter, tomat och gurka i. Till det hade vi en sås på bara ajvar relish blandat med turkisk youghurt.

söndag 13 maj 2012

Ja, så här blev dom! Ganska nöjd är jag faktiskt! Tårtorna är fyllda med den vita choklad moussen och blåbärs moussen, sedan är de spacklade med citron smörkräm och täcka med marsipan. Dekorationerna är gjorda i Flowerpaste en blandning av Flowerpaste och Sugarpaste.
Det är alltid oroande när de får stå över natten, att de ska sjunka ihop en aning när man täckt dem, men de gjorde inte det denna gången!Puh! De höll sig jätte fint!
Hoppas att Hanna och Rikard blev nöjda med resultatet!




Nästa gång blir det en barntårta till en kompis lill-kille och en studenttårta som väntar. Måste sätta igång och planera och skissa på dessa. Några förslag kanske?
Ha en fin dag! Här stormar det idag!
Puss Mia

torsdag 10 maj 2012

Baka baka liten kaka.....
eller snarare 4 st. Jag har fått äran att baka tårtor till Hannas och Rikards bröllop som stundar på lördag! Dom har beställt vita tårtor med vita rosor och äppelgröna detaljer. Igår kväll bakades det bottnar i huset. Jag brukar använda ett riktigt lätt recept! 1-2-3 kallar jag det för, till en 26 cm form använder jag:

7 st ägg i ett glas
lika mycket socker som det är ägg i glaset
lika mycket mjöl/potatismjöl ( 50/50 ) som socker
3 tsk bakpulver
2 tak vaniljsocker eller annan smaksättning.
Byt ut ½ dl av mjölet till kakao om du vill ha chokladbotten!

Om jag gör en 28 cm form använder jag 9 ägg.

Ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker tills det är väldigt fluffingt, kanske 5 minuter med min Kitchen Aid. Vänd i mjölblandningen försiktigt och häll ner i mjölad form av valfri storlek och form. Grädda i ca 45 minuter. Känn med sticka, när den är torr är bottnen klar.


 

















Så här blev det resultatet. Lite vågig men det fixar jag sedan! Nu ska det göras fyllningar! Det får ni se senare!

Peace out!

tisdag 8 maj 2012

Satt igårkväll och modellerade vita flowerpaste rosor. De ska vara på  bröllopstårtor i helgen. Det är Hanna och Richard som ska gifta sig i Soldatkyrkan. Det är jätte-roligt att de gett mig uppdraget att baka till dem. Hanna ville ha vita tårtor med vita rosor och äppel-gröna detaljer. Har lite ideer om hur de kommer att se ut i slutändan. Ni får se när de är klara!

Lägger in 2 bilder på mina tjejer från i helgen. Bilder på tårtorna kommer inom kort!


Peace out!

onsdag 2 maj 2012

Dop!

Jag har fått äran att baka doptårtor till Ellie som döptes i helgen i Bälinge Kyrka.
Det blev 2 st, en vit med lila prickar och en stor nalle på toppen och en lila/vit melerad med en uggla på och en liten nalle under en filt, och Ellies namn  på.  De var vaniljbottnar med hallonmousse och mörk chokladmousse mellan och en devilscake choklad botten också. de blev goda! Tårtorna hade sjunkit lite i bilfärden och blivit lite "rynkiga " i nederkanten, men det var inget farligt.


Det var ett jätte-fint dop med god mat efteråt! Lilla Ellie och hennes föräldrar skötte sig utomordentligt!
Saknar lite bilder på tårta nr 2 men de ligger på en annan kamera. Hoppas få in dem sedan.

Peace out